O NAPA CIDERU
CIDER Z ČERSTVÝCH JABLEK, ne z koncentrátu
Pro výrobu NAPA CIDERU používám čerstvá jablka z podhůří Chřibů na Moravě, od místních pěstitelů v kombinaci s jablky ze starých sadů a zahrad v okolí Napajedel.
Cider vyrábím kvašením čerstvého víceodrůdového jablečného moštu,
Po vykvašení ho stáčím a nechávám dozrávat na jemných kalech.
Pak čistím několikanásobným stáčením. Do hotového cideru nepřidávám další cukr a nechávám jej čistě suchý.
Před lahvováním cider lehce zasířím, při plnění do lahví filtruji a dodám „perlivost“.
CIDER VYRÁBÍM V LIMITOVANÉM MNOŽSTVÍ
S výrobou cideru jsem začal v roce 2016 v prvé řadě pro sebe a kamarády. První ročník vznikl v objemu 50 l a postupně jsem výrobu dolaďoval.
V roce 2019 jsem se rozhodl začít cider vyrábět ve větším množství a nabídnout jej i dalším příznivcům cideru. Zatím jsem uvedl do prodeje ročníky 2019 (810 lahví), 2020 (735 lahví) a 2021 ( 802 lahví).
JAK SI VYCHUTNAT NAPA CIDER
Vychutnávejte při teplotě 12 - 15°C, ve sklenicích typu tulipán. Nejlépe bez ledu.
JAK SKLADOVAT CIDER
Dlouhodobě uchovávejte optimálně ve svislé poloze v chladu a temnu.
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte nejlépe do 48 hodin.