O NAPA CIDERU

   napacider - apple photo 1.1

 

CIDER Z ČERSTVÝCH JABLEK, ne z koncentrátu

Pro výrobu NAPA CIDERU používám čerstvá jablka z podhůří Chřibů na Moravě, od místních pěstitelů v kombinaci s jablky ze starých sadů a zahrad v okolí Napajedel.

Cider vyrábím kvašením čerstvého víceodrůdového jablečného moštu,
Po vykvašení ho stáčím a nechávám dozrávat na jemných kalech.

Pak čistím několikanásobným stáčením. Do hotového cideru nepřidávám další cukr a nechávám jej čistě suchý.

Před lahvováním cider lehce zasířím, při plnění do lahví filtruji a dodám „perlivost“.

 

CIDER VYRÁBÍM V LIMITOVANÉM MNOŽSTVÍ

S výrobou cideru jsem začal v roce 2016 v prvé řadě pro sebe a kamarády. První ročník vznikl v objemu 50 l a postupně jsem výrobu dolaďoval.

V roce 2019 jsem se rozhodl začít cider vyrábět ve větším množství a nabídnout jej i dalším příznivcům cideru. Zatím jsem uvedl do prodeje ročníky 2019 (810 lahví), 2020 (735 lahví) a 2021 ( 802 lahví). 

 

napacider_uvod

 

JAK SI VYCHUTNAT NAPA CIDER

Vychutnávejte při teplotě 12 - 15°C, ve sklenicích typu tulipán. Nejlépe bez ledu.

  

JAK SKLADOVAT CIDER

Dlouhodobě uchovávejte optimálně ve svislé poloze v chladu a temnu.
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte nejlépe do 48 hodin.